Opći uvjeti
Kupci internet trgovine hr.goodfood.si mogu biti fizička i pravna lica. Fizičko lice je osoba koja dobiva ili koristi proizvode isključivo za vlastitu uporabu, izvan svoje struke ili profitabilnih aktivnosti. Kupac registracijom ili kupnjom na internet trgovini goodfood.si potvrđuje da prihvaća uvjete poslovanja koje je postavio ROKSA d.o.o.  i garantira autentičnost svi svojih prenesenih podataka. (Vrijedi također i za kupnje dogovorene putem e-maila ili telefona). Fizička lica i ROKSA d.o.o.  obveznosti između sebe uređuju ovim uvjetima poslovanja i zakonom o zaštiti potrošača. Pravna i fizička lica koja obavljaju profitabilne aktivnosti i ROKSA d.o.o.  uređuju obveznosti između sebe posebnim ugovorom u pisanom obliku. Za pravna i fizička lica koja bi kupljene proizvode koristili za profitabilne aktivnosti, vrijedi zakon o zaštiti potrošača samo u slučajevima kada je to posebno navedeno samom zakonu. Za suradnju sa pravnim i fizičkim licima koja obavljaju profitabilne aktivnosti, kontaktirajte nas na info@zdravahrana.hr. Posredovanje osobnih podataka korisnika poduzeću u određenim slučajevima je nužno da rukovatelj kao ponuđač ispuni svoje ugovorne obveze prema korisniku. Ponuđač prikupljene osobne podatke trajno štiti u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektroničnim komunikacijama (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) i Općom uredbom o zaštiti podataka (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Brisanje ili dobivanje osobnih podataka
Prikupljamo vaše osobne podatke kako bismo procesuirali narudžbe i izvještavali vas novostima. Ako želite izbrisati ili pregledati svoje osobne podatke, kontaktirajte nas na info@zdravahrana.hr.

Dostupnost informacija (sažetak zakonodavstva)
Ponuđač se obvezuje uvijek pružiti sljedeće informacije:

Identitet poduzeća (naziv i sjedište poduzeća, registracijski broj),
Kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail adresa, telefon),
Dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja se nudi na online mjestu, trebala bi biti dostupna u razumnom vremenskom razdoblju),
Uvjete isporuke proizvoda ili pružanja usluge (način, mjesto i rok isporuke),
Sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i mora očito biti prikazano sadrže li već poreze i troškove prijevoza, način plaćanja i isporuke, vremensko važenje ponude,
Rok u kojem je još uvijek moguće odstupiti od ugovora i uvjete odstupanja; pored toga i da li i koliko kupca košta povratak proizvoda, pojašnjenje postupka žalbe, uključujući sve podatke kontaktne osobe ili službe za odnos sa kupcima.

Kupnja preko internet trgovine
Kupnja na našoj internet stranici je vrlo jednostavna. Jednostavno stavite željene proizvode u košaricu i idite na blagajnu gdje ćete ispuniti svoje podatke i izabrati način plaćanja i isporuke. O obavljenoj narudžbi ćemo vas obavijestiti putem e-maila u kojem su podaci o plaćanju i predračun. Račun koji se smatra dokazom kupnje primit ćete na svoju e-mail adresu tek po potvrđenoj uplati. Sve cijene objavljene na internet trgovini hr.goodfood.si su konačne. Objavljene cijene na internet trgovini hr.goodfood.si se mogu promijeniti bez prethodne obavijesti. Za pojedinačne kupnje važe cijene u trenutku narudžbe. Poštarina za narudžbe se naplaćuje naknadno, osim u slučaju akcije sa besplatnom poštarinom. U slučaju da ste kao način uplate izabrali bankovni prijenos, PayPal ili plaćanje kreditnom/debitnom karticom, poštarina će biti dodana na blagajni. Ukoliko ste izabrali plaćanje pouzećem, poštarinu plaćate zajedno sa cijenom kupnje pri pouzeću. Za moguća kašnjenja od strane dostavljača ROKSA d.o.o.  ne odgovara. Popusti na kupnju na internet trgovini hr.goodfood.si se ne sabiraju. Svi videozapisi i slike na našoj internet stranici su simbolični.

Načini plaćanja
I. Plaćanje odjednom (pouzećem)
II. Proizvode na internetskoj stranici moguće je platiti sljedećim kreditnim karticama Mastercard, Visa, Diners, American Express i Maestro.

Isporuka
Isporučujemo bilo gdje u Hrvatskoj. Ukoliko je proizvod na lageru, dobavni rok je 2-4 radna dana. Ako proizvod nije na lageru, obavijestit ćemo vas o tome i također ćemo vas obavijestiti kada je predviđen dobavni rok.

Povrat proizvoda
Povrat robe možete predati ili poslati na adresu: Roksa d.o.o., Cesta v gorice 77a, 1000 Ljubljana, Slovenija bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu (članak 48, stavka 2, Zakon o zaštiti potrošača). Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Može se izvršiti povrat robe za proizvod koji nije bio korišten, te da je isti zapakiran sa svim dijelovima i dokumentacijom (važećim računom kao jedini dokaz kupnje).

Autorska prava
Objavljeni sadržaj i tehnologija vlasništvo su ROKSA d.o.o.  U autorski rad spadaju, između ostalog, svi dijelovi programskih kodova, sva programska arhitektura i inženjering, grafički elementi, slike, tekstovi, audio-vizualni materijali i drugi autorski elementi koje po prirodi nije potrebno označavati oznakama autorski zaštićeno. Struktura je također zaštićena kao i posebna idejna rješenja. Zabranjeno je svako kopiranje, navođenje, presnimavanje, prenošenje i širenje bez znanja ROKSA d.o.o. . Dobavljač ili korisnik objavljivanjem svog sadržaja dozvoljava ROKSA d.o.o.  i svima ostalima ogled tog sadržaja bez ograničenja u okviru javnih knjiga, kategorija i ostalih funkcija portala i elektroničkog posredovanja, posredovanja preko sučelja, uvrštavanja na drugim stranicama, komentiranja, ojenjivanja, reprodukcije tih materijala za nekomercijalnu ili osobnu uporabu.

Izvršenje, opoziv, izmjena ili odbijanje narudžbe
Narudžbe izvršene na web stranici zdravahrana.hr bit će poslane u najkraćem mogućem roku. Nakon obavljene kupnje, primit ćete potvrdu putem e-maila gdje će biti svi podaci o vašoj kupnji i predračun. Račun vam šaljemo nakon primljene uplate u elektroničkom obliku na danu e-mail adresu. Kupac nakon obavljene narudžbe ili plaćanja može otkazati ili promijeniti svoju kupnju ako proizvod još uvijek nisu bili otposlani. Stoga vas molimo, da nas u tom slučaju, obavijestite što prije na našoj e-mail adresi info@zdravahrana.hr. Nakon otkazivanja kupnje, novac će vam biti vraćen na transakcijski račun. Ukoliko utvrdimo da pri naručivanju naši uvjeti poslovanja nisu ispoštovani ili da su pri ugovaranju komercijalnih uvjeta za narudžbu korišteni načini koje možemo svrstati u nedozvoljeno korištenje elektronične razmjene podataka, ROKSA d.o.o.   zadržava pravo otkazivanja narudžbe. Rok isporuke zapisan na pojedinačnim proizvodima predstavlja radne dane. Dakle, 10 dana znači 10 radnih dana. Ukoliko proizvod ne možemo isporučiti u navedenom roku, obavijestit ćemo kupca što je prije moguće. U tom slučaju, kupac može odstupiti od ugovora i prekinuti narudžbu. Sav unaprijed plaćani novac vraćamo kupcu u cijelosti.

Ako je proizvod napravljen po uputima potrošača i prilagođen je njegovim potrebama ili ako je riječ o pokvarljivom proizvodu ili proizvodu čiji je rok trajanja istekao;
Ako je riječ o dobavi prehrambenih proizvoda i plastična ambalaža je otvorena i/ili oštećena,

Pri kupnji produžene garancije.
U skladu s odredbom člana 43.č Zakona o zaštiti potrošača, potrošač u ugovorima sklopljenim na daljinu ili izvan poslovnih prostorija mora u 14 dana obavijestiti poduzeće da odstupa od ugovora, bez navođenja razloga za svoju odluku. Pritom, potrošač može snositi samo troškove iz sedme alineje člana 43.d ovog zakona. U slučaju odstupanja od ugovora, poduzeće mora bez odlaganja, odnosno, najkasnije 14 dana nakon primitka obavijesti o odstupanju od ugovora vratiti sve primljene uplate. Poduzeće vraća primljene uplate potrošaču istim sredstvom plaćanja koje je koristio potrošač, osim ako potrošač nije izričito zahtijevao uporabo drugog sredstva plaćanja i ako potrošač zbog toga ne snosi nikakve troškove. Potrošač ne može zahtijevati povrat dodatnih troškova koji su nastali ako je izričito odabrao drugu vrstu pošiljke, a ne najpovoljniju standardnu pošiljku koju nudi poduzeće. U ugovorima o prodaji poduzeće može zadržati povrat primljenih uplata do preuzimanja vraćenog proizvoda ili dok potrošač ne pruži dokaze da je proizvod poslan natrag, osim ako poduzeće ponudi mogućnost da samo preuzme vraćeni proizvod. Ako je potrošač već primio proizvod, a odstupi od ugovora, vraća ga ili predaje poduzeću ili osobi koju poduzeće ovlasti za preuzimanje proizvoda bez odlaganja, odnosno, najkasnije 14 dana nakon obavijesti iz prve alineje člana 43.č ovog zakona, osim ako poduzeće ponudi da samo preuzme vraćeni proizvod. Smatra se da je potrošač pravovremeno vratio proizvod ako; ga pošalje pre isteka roka od 14 dana. Potrošač u vezi s raskidom ugovora pokriva samo troškove vraćanja proizvoda, osim ako ove troškove pokriva poduzeće ili ako poduzeće prethodno ne obavijesti potrošača da će snositi te troškove. U slučaju odstupanja od ugovora, poduzeće mora bez odlaganja, odnosno, najkasnije 14 dana nakon primitka obavijesti o odstupanju od ugovora vratiti sve primljene uplate. Potrošač je odgovoran za smanjenje vrednosti proizvoda ako je smanjenje vrednosti posledica postupanja s proizvodom koje nije nužno potrebno za utvrđivanje prirode, svojstva i funkcioniranja proizvoda. Uplatu ćemo vam vratiti u roku od najviše 14 dana nakon primitka obavijesti o odstupanju, odnosno, po primitku vraćenog proizvoda. U slučaju povrata zbog reklamacije, kupac mora vratiti u roku od najviše 30 dana nakon raskidanja ugovora. Povrat uplate poduzeće mora izvršiti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije 14 dana nakon obavijesti o raskidanju ugovora. Dobiveni proizvod kupac mora vratiti neoštećen i u nepromijenjenoj količini. Ne sme ga koristiti. Molimo vas da proizvod vratite u originalnoj ambalaži. Zahtjev za raskidanje ugovora na daljinu možete poslati na našu e-mail adresu info@goodfood.si .

Uvjeti za prihvaćanje reklamacije
Proizvod koji reklamirate mora biti u istom stanju u kakvom je bio pri kupnji. Reklamirani proizvod mora biti vraćen u prvobitnoj ambalaži sa svim neoštećenim dijelovima koji su bili u paketu. Ako postoje bilo kakva fizička oštećenja ili znakovi loše uporabe koji nisu u skladu s uputima za uporabu, reklamaciju nećemo uzeti u obzir. Za povrat novca bit će uzeta u obzir samo cijena vraćenog proizvoda. Poštarinu i ostale eventualne troškove pokriva kupac.

Zaštita osobnih podataka
Uopćeno
Trgovac se obvezuje da će štititi povjeriljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internet trgovine. Prikupljene osobne podatke Trgovac će koristiti isključivo za pružanje usluga koje nudi. Trgovac poštuje privatnost osobnih podataka i privatnost korisnika internet trgovine, te će učiniti sve što je potrebno kako bi ih zaštitio od bilo kakvih kršenja i zloupotrebe. Osobni podaci korisnika jedno su od područja o kojima Trgovac vrlo brine i posvećuje pažnju, jer je svjestan osjetljive prirode ovog područja.

Korištenje osobnih podataka
Trgovac za potrebe pružanja usluga koje nudi, prikuplja, upravlja, obrađuje i pohranjuje sljedeće korisnikove podatke:

ime i prezime;
adrese za isporuku;
tvrtku, odnosno, naziv pravnog lica (ako je korisnik pravno lice);
porezni broj pravnog lica (ako je korisnik pravno lice);
e-mail adresu (korisničko ime);
lozinku u šifriranom obliku;
kontakt telefon;
zemlju prebivališta;
ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce internet trgovine;
ostale podatke koje korisnik dobrovoljno doda na svoj profil naknadno.

Trgovac ne odgovara za pravilnost, potpunost i ažurnost podataka koje unesu korisnici. Izjava o zaštiti povjerljivosti osobnih podataka i privatnosti korisnika. Trgovac se, u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka, obvezuje za zaštitu osobnih podataka korisnika njegove internet trgovine. Trgovac ni pod kojim okolnostima neće bez izričite dozvole korisnika posredovati osobne ili druge korisnikove podatke trećoj osobi, odnosno, neće omogućiti trećoj osobi pristup u osobne ili druge korisnikove podatke, osim ako bi to od njega zahtijevala javna tijela, ako je takva obveza utvrđena zakonom ili u dobroj vjeri da je takvo postupanje potrebno za postupke na sudovima ili drugim državnim organima i za zaštitu i ostvarenje zakonitih interesa Trgovca. Svi osobni i drugi podaci koje korsnik pruža tijekom prijave na internet trgovinu, kao i pri naručivanju proizvoda, uključujući i sadržaj narudžbe, biće zaštićeni u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka. Trgovac neće koristiti ove podatke u svrhe koje bi na bilo koji način naštetile korisniku ili drugoj umiješanoj osobi. Trgovac neće koristiti podatke korisnika za slanje promotivnih e-mail poruka ili drugih neželjenih promotivnih materijala, osim za slanje onih promotivnih obavijesti na koje se korisnik pretplati ili sa kojima se suglasi. Trgovac može koristiti podatke u sažetom anonimnom obliku u svrhu statističke analize. Povjerljivost osobnih i drugih podataka korisnika neće biti ugrožena ni u kojem obliku. Trgovac će osobnim podacima korisnika upravljati u bazi osobnih podataka samo dok je to nužno potrebno kako bi se postigao cilj zbog kojeg se prikupljaju osobni podaci i njima se upravlja. Trgovac će povjeriti službi za dostavu samo podatke potrebne za isporuku proizvoda kupljenih u internet trgovini (podaci o primaocu i adresa za isporuku). Trgovac će putem e-mail stupiti u kontakt sa korisnikom ako to bude potrebno za izvršenje kupnje u internet trgovini, a preko kontakt telefona samo ako tijekom registracije ili kupnje u internet trgovini dođe do problema.

Oslobođenje od odgovornosti
Ponuđač daje sve od sebe kako bi podaci objavljeni na njegovoj stranici garantovali ažurnost i pravilnost. Međutim, karakteristike artikala, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da ponuđač ne uspije ispraviti podatke na web stranicama. U tom slučaju, ponuđač će obavijestiti kupca o promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu naručenog artikla. Pogla d.o.o. zadržava pravo na otkazivanje ugovora, odnosno, realizacije narudžbe ukoliko nastane bivstvena pogreška u ponudi. Bivstvena pogreška zahvaća elemente na osnovu kojih Pogla d.o.o. ne bi pristao na sklapanje ugovora. Među spomenute pogreške spadaju i očite pogreške u cijeni artikala koje mogu biti posljedica tehničkih i drugih problema.

Izvođenje politike privatnosti
Trgovac ima, u sladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, zaštitu osobnih podataka uređenu po Pravilniku o zaštiti osobnih podataka. Sve redovno ili honorarno zaposlene osobe kod Trgovca koje imaju pristup osobnim i drugim podacima korisnika, upoznate su sa odredbama Pravilnika o zaštiti osobnih podataka i sa dužnošću zaštite osobnih ili drugih podataka i dužne su da uvažavaju ove odredbe o zaštiti povjerljivosti osobnih podataka i privatnosti korisnika internet trgovine. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi vremenski neograničeno, čak i nakon prestanka odnosa s Trgovcem. Registrirani korisnici mogu u bilo kojem trenutku prestati koristiti internet trgovinu i mogu opozvati svoju registraciju. To mogu učiniti tako što će u pisanom obliku obavijestiti Trgovca o opozivu registracije. Prije podnošenja zahtjeva za opoziv registracije, korisnik mora podmiriti svaku nepodmirenu obveznost Trgovcu od obavljenih kupnji u internet trgovini. Trgovac će povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internet trgovine, u okviru ove politike privatnosti, zaštiti pa i u slučaju opoziva registracije.

Pretplata na novosti
Korisnik se može prijaviti na e-novosti na više načina. Putem linka, na blagajni označi da se prijavljuje na novosti. Automatska prijava na novosti vrijedi i ako korisnik preuzme kupon za popust pri kupnji. Korisnik se može odjaviti od e-novosti u bilo kojem trenutku i više neće primati elektroničku poštu.

Odgovornost za nedostatke
Imate pravo da nedostatke na kupljenim proizvodima ostvarite iz naslova pravi nedostaci uz poštovanje Zakona o zaštiti potrošača (Zvanični list RS, št. 51/04, 98/04 – zvanično pročišćen tekst, s izmjenama, dopunama i ispravcima) Potrošač može ostvariti svoja prava iz naslova pravi nedostaci ako obavijesti prodavatelja o nedostatku u roku od dva meseca od dana otkrivanja nedostatka. Prodavatelj nije odgovoran za prave nedostatke na proizvodima koje nastanu nakon dvije godine od isporuke. Nedostatak na proizvodu je pravi:

ako stvar nema svojstva koje su potrebna za njenu normalnu uporabu ili za rukovanje;
ako stvar nema svojstva koje su potrebne za njegovu specifičnu uporabu zbog koje je kupac i kupuje, a prodavatelj je za nju znao ili bi morao znati;
ako stvar nema svojstva i odlike koje su bile izravno ili prešutno dogovorene ili propisane;
ako je prodavatelj isporučio stvar koja ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model bio prikazan samo kao obavijest.
Potrošač može ostvariti svoja prava iz naslova pravi nedostaci ako obavijesti prodavatelja o nedostatku u roku od dva meseca od dana otkrivanja nedostatka. Prodavatelj nije odgovoran za prave nedostatke na proizvodima koje nastanu nakon dvije godine od isporuke. Kupac može zatražiti po svom izboru:

Uklanjanje nedostatka
Povrat uplaćenog iznosa u srazmjerju s nedostatkom
Zamjenu proizvoda
Povrat plaćenog iznosa
Ako smatrate da kupljeni proizvod ima nedostatak, kontaktirajte nas što je prije moguće na info@goodfood.si i priložite nam svoj račun ili broj narudžbe. U najkraćem mogućem roku ponudit ćemo vam zamjenu artikla ili mogućnost povrata novca. Kako bi ostvario prava iz ovog naslova, kupac mora trgovcu u obavijesti o nedostatku detaljnije opisati nedostatak i prodavatelju omogućiti pregled proizvoda.