Zdravi Napitci

Zdravi napitak od maslinovog ulja i limuna za dobro jutro

zdravi napitak

Maslinovo ulje je odličan izvor oleinske, linolenske i palmitinske kiseline. Jako je dobar izvor vitamina E koji ima moćno antioksidacijsko djelovanje, i nezasićenih masnih kiselina koje štite zdravlje cjelokupnog organizma.

Limun ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Zahvaljujući visokom udjelu vitamina C, limun će ojačati vaš imunološki sustav. Učinkovit je u borbi protiv infekcija i odličan je izvor citrusne kiseline, magnezija, kalcija, i pektina. Puno ljudi ima naviku ispijanja vode s limunom u jutarnjim satima kako bi potaknuli zdravlje cjelokupnog organizma i regulirali pH vrijednost u tijelu.

Prednosti ovog zdravog napitka od maslinovog ulja i limuna su velike. Vrlo je zdrav, a promjene ćete vdjeti na svome tijelu, tenu i dodatnoj energiji.

Jetra je od velike važnosti za naš organizam jer osim što pročišćava krv i eliminira toksine, ona pomaže i jačanju organizma. Dakle, slobodno možemo reći da je zdrava jetra jedan od preduvjeta za zdravlje, vitalnost, energiju i lijep izgled. Da bi jetra bila zdrava, potrebno ju je sustavno pročišćavati, a u tome vam uvelike može pomoći napitak koji otkrivamo u nastavku.

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica cijeđenog limuna

Priprema:

  1. Pomiješajte 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu cijeđenog limuna.

Napitak popijte na tašte. Limun i maslinovo ulje pružati će vam dodatnu energiju u rano jutro. Osim što će vam pružati osjećaj poletnosti, ovaj napitak ima brojne benefite za zdravlje vašeg organizma. U slast!

Povezane objave