Taco večera s mljevenom piletinom i prilogom – savjeti i zdravi recept

152
tacosi

Mljevena piletina sa sezonskim začinima i obiljem lisnatog povrća, crnog graha, avokada, salse i nekoliko usitnjenih tortilja na vrhu vrlo je zdrava i ukusna večera. Slobodno eksperimentirajte i u recept ubacite zdrave sastojke po izboru primjerice kukuruz, rajčicu ili pak omiljeni feta ili gouda sir.

Tortilja je vrsta tanke pogače napravljena od fino samljevenoga kukuruznog ili pšeničnoga brašna. Ukoliko ste početnik, jednostavnije je kupiti ukusne gotove tortilje koje ćete napuniti omiljenim sastojcima.

Uz taco večeru, poslužite taco salatu. Taco salatu napravte u kombinaciji s cjelovitim žitaricama, zelenu salatu i sir. Također slobodno eksperimentirajte s različitim vrstama pečenog povrća kako biste upotpunili drugu polovicu zdravog tanjura.

Obroci s povrćem pružaju dovoljno vlakana i čine obrok zasitnim. Protein je izbalansiran po obrocima i on brine o tome da mišići ostanu zdravi ček i u starosti.

Meksičko jelo Tacos svi volimo jer je ukusno i možemo ga sastaviti prema omiljenim namirnicama, dakle svako po svom izboru. Mi smo odabrali nama omiljene, a vi se nebojte eksperimentirati i zamjeniti neki od sastojaka s onim omiljenim i zdravim iz vašeg hladnjaka.

Sastojci:

  • 600 g mljevene piletine
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 g tekućeg jogurta
  • koncentrat od rajčice
  • 8 tortilji
  • 2 glavice luka
  • 20 dag gouda ili feta sira (ribanog)
  • 10 mini rajčica
  • 1 konzerva kukuruza
  • 8 listova kristal salate
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice češnjaka u granulama
  • 1 žlica vegete
  • 2 žlice tabasca
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 2 listića suhog lovora
  • chilli, papar, sol, tabasco ili peperonchini (po izboru)

Priprema:

  1. Luk očistite i sitno isjeckajte pa ga dinstajte na laganoj vatri.
  2. Dodajte mljeveno meso, promješajte pa dodajte sve začine po želji.
  3. Meso će pustiti svoj sok, miješajte na srednjoj toplini dodavajući malo tople vode. Kuhajte dok meso ne bude gotovo i meso suho.
  4. Pri kraju umiješajte malo koncentrata od rajčice.
  5. U međuvremenu pripremite umak po želji bijeli ili crveni pikantni.
  6. Očistite rajčice, salatu i umiješajte ih u pelati po izboru s jogurtom, vrhnjem, tabascom ili nekim drugim sastojcima po izboru. Dobro promiješajte sve sastojke.
  7. Dodajte umaku granule češnjaka, naribanu goudu, kukuruz i sol. Promiješajte.
  8. Napunite tortilje s malo umaka, zatim stavite meso, potom salatu s umakom na vrhu.
  9. Zamotajte tortilju po vlastitom izboru oblika i užvajte.

Poslužite zdravu i ukusnu večeru Meksičke kuhinje. Uživajte i dobar Vam tek!