Zdrave Salate

Zdrava i ukusna Miso salata od đumbira i krastavca sa sezamom

zdrava salata

Miso salata od đumbira i krastavca sa sezamom vrlo je ukusna i zdrava. Za pripremu ove vegetarijanske salate potrebno vam je svega 10-ak minuta, a bogatstvo okusa koji vam pruža potpuno će vas obradovati. Uživajte u svježoj mariniranoj Miso japanskoj salati. U slast!

Sastojci:

  • 2 velika krastavca
  • 1 i ½ šalice smrznutih mahuna
  • 2 mrkve
  • 1 žlica prženih sjemenki bijelog i crnog sezama (možete koristiti i jednu vrstu ako želite!)
  • 1 list nori morskih algi (izrezanih na sitno) – Po želji
  • ZA PRELJEV:
  • 2 i ½ žlice bijelog miso-a
  • 1 i ½ žlice vruće ili tople vode
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 i 1/2 žlica sitno naribanog đumbira, oguljenog
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1 i 1/2 žlica sezamovog ulja
  • 2 žličice limunovog soka
  • ½ čajne žličice tamari umaka (ili sojin umak)

Priprema:

  1. Pripremite rezance od krastavaca: uklonite vrh i dno krastavca, a zatim ga prepolovite na pola križa (tako da imate dva kratka cilindrična komada)
  2. Krastavac provucite kroz spiralizator širokom trakom vrpce, rezujući rezance. Ako nemate spiralizer, krastavac možete prerezati na pola po dužini, sjemenke istrljati i krastavac narezati na pola.
  3. Navrnite vrpce krastavca ili kriške s mahunom i mrkvom.
  4. U maloj zdjeli umutite miso i vodu sve dok ne postane potpuno glatko.
  5. Dodajte ostatak sastojaka za preljev i umutite da se sjedine. Okusite i prilagodite svom ukusu (neki ga vole slađe, neki slanije)
  6. Preljev pomiješajte s povrćem. (Prelijte što više dresinga preko salate. Koristili smo sav preljev, ali to može varirati ovisno o veličini vaših krastavaca. Okusite i po potrebi dodajte još dresinga.)
  7. Po vrhu pospite sjemenke sezama i po želji poslužite s kriškama nori algi na vrhu.

Poslužite zdravu i ukusnu vegetarijansku Miso salatu. Dobar Vam tek!

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave