Zdrava Večera

Ukusni i zdravi punjeni škampi iz pećnice

zdrava hrana

Svježe kozice i škampi imaju visok sadržaj vitamina B12 koji se mora dobiti iz prehrane i dostupan je samo iz životinjskih izvora, kao što su meso ili riba. Čuvajte se kremastih umaka koji ih prate. Smrznuti škampi i kozice imaju puno soli jer se natrij koristi u procesu zamrzavanja. Selen ima jaka zaštitna svojstva i podržava funkcioniranje imunološkog sustava te je od vitalnog značenja za optimalnu funkciju štitnjače. Danas otkrivamo recept za vrlo ukusne punjene škampe iz pećnice. U slast!

Sastojci:

  • 12 velikih kozica (oguljenih)
  • 4 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice usitnjenog vlasca
  • 2 češnja češnjaka (oguljena i mljevena)
  • 3/4 šalice (180 ml) suhog bijelog vina
  • 1/4 žličice mljevene crvene paprike
  • sol i svježe mljeveni crni papar (po izboru=
  • 1 i ½ šalice krušnih mrvica
  • 1 žlica isjeckanog peršina

Priprema:

  1. U tavi za umake zagrijte maslac i maslinovo ulje. Kad se maslac rastopi dodajte mljeveni vlasac i pirjajte.
  2. Dodajte mljeveni češnjak pa pirjajte na srednjoj toplini povremeno miješajući.
  3. Dodajte suho bijelo vino, pahuljice mljevene crvene paprike i začine.
  4. Kuhajte, miješajući nekoliko minuta.
  5. Maknite s vatre, dodajte krušne mrvice i isjeckani peršin. Dobro promiješajte.
  6. Žlicu smjese za krušne mrvice pospite preko ili unutar svake kozice.
  7. Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva.
  8. Lagano poprskajte protvan za pečenje sa sprejem za pečenje.
  9. Na protvan stavite punjene škampe i pecite 10-12 minuta.
  10. Pečene punjene škampe izvadite iz pećnice. Prelijte limunovim sokom i odmah poslužite.

Poslužite zdravi i ukusni obrok i uživajte u deliciji sa svojim prijateljima i obitelji. Servirajte ukusne škampe za lagani ručak ili večeru. Dobar tek!

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave