Ukusna i lagana bijela pizza od gljiva

126
zdravo

Bijela pizza je stvar koja daje odličan osjećaj kada ju naručite u restoranu, ali je zapravo prilično jednostavna za napraviti kod kuće. Da biste napravili bazu, jednostavno pomiješajte rikolu i sjeckanu mozzarellu s češnjakom i uljem. Začinite i kod kuće već imate nešto vrijedno za noćnu zabavu. Ova je pizza pečena u bakinom stilu, raspoređena u obiteljskom posluživanju na limu za pečenje. Poslužite uz salatu od rikole sa strane.

Sastojci:

  • Tijesto za pizzu 1 kg
  • ¼ šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kg miješanih gljiva (očišćenih i narezanih)
  • ¼ šalica isjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica soli
  • ¾ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • ½ šalice rikole
  • 1 šalica isjeckane mozzarelle
  • 1 češanj češnjaka (sitno isjeckani)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva.
  2. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje razvucite tijesto i pecite ga na najnižoj rešetki 7 minuta.
  3. U međuvremenu dodajte 2 žlice ulja u lonac.
  4. Dodajte očišćene i narezane gljive pa ih kuhajte otprilike 12 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Maknite s vatre i umiješajte peršin i ½ žličice svake soli i papra.
  6. U zdjeli pomiješajte rikolu, mozzarellu, češnjak i preostale 2 žlice ulja, malo soli i papra.
  7. Raspodijelite sastojke na prethodno zapečenu koru, ali rub ostavite prazan. Na vrh rasporedite smjesu od gljiva.
  8. Pecite pizzu još otprilike 12 minuta.

Narežite pizzu na kriške i poslužite. Uživajte u bijeloj pizzi sa gljivama. Dobar tek!