Blog, Dodaci Prehrani

Što su začini i koje od njih svaka kuhinja treba imati

začini kuhinje

Pod začinima podrazumijevamo dijelove biljki koji se zbog svog sadržaja okusa ili mirisa koriste u pripravljanju svih vrsta hrane kao bi se tim svojstvima jelo “oplemenilo”. U tom smislu, kuhinjska sol nije začin.

Začini su u srednjevjekovnoj Europi ali još i početkom novog vijeka igrali jednako tako značajnu gospodarsku i političku ulogu kao danas nafta. Bili su iznimno značajni, ali ne samo kao začini, nego i kao sredstvo za konzerviranje, ali i kao podloga za lijekove. Začini daju ukus jelu i poboljšavaju naše zdravlje.

Postoji nekoliko jako zdravih začina koje bismo trebali uvrstiti u svaku kuhinju. Oni imaju protuupalno djelovanje i potiču rad probave. Također ubrzavaju metabolizam zbog čega su neizostavni dio svake prehrane.
Nutricionisti ističu da je intenzivniji miris začina znak da je začin zdrav i dobar za naš organizam.

CRVENE CHILI PAPRIČICE

ĐUMBIR

BOSILJAK

KOPAR

RUŽMARIN

KORIJANDER

KIM

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave