Kako Napraviti?

Kako spasiti presoljenu hranu?

kako spasiti presoljenu hranu

Kako spasiti presoljenu hranu je pitanje sa kojim se puno puta svi susrećemo pa čak i profesionalni kuhari. U današnjem tekstu ćete moći pročitati kako spasiti određena jela i namirnice kada smo pretjerali sa soli.

Kako spasiti presoljenu salatu?

U slučaju salate tu se problem može jednostavno riješiti sa ispiranjem pod vodom ali što napraviti kada je jelo kompleksnije? E tu uskaču razni sastojci koji neutraliziraju okus soli u hrani.

Kako spasiti presoljenu juhu ili gulaš?

Kada smo presolili juhu ili gulaš tu će nas spasiti ako isti prokuhamo još 10tak minuta sa vodom ili neslanim temeljcem koji smo koristili. Ako ste samo malo presolili tu može pomoći limun ili ocat ali morate biti oprezni sa količinom jer na kraju možete dobiti i preslanu i prekiselu juhu ili gulaš.

Kako spasiti presoljeno varivo ili paprikaš?

Na slićan način možete spašavati varivo ili paprikaš, makar u ovom slučaju više preporučamo dodavanje vrhnja, nekoliko žlica mlijeka ili jogurta jer je poznato da mliječni proizvodi neutraliziraju slanost jela.

Možete čak i dodati malo smeđeg šećera ili meda da bi napravili neki balans u umaku koji ste presolili.

Kako spasiti presoljeno meso?

Ako presolite meso onda se definitivno pobrinite da prilog ne bude slan. Palenta, riža ili kus kus bez začina će se dobro spojiti sa presoljenim mesom i dobit ćemo uravnoteženo jelo. Presoljeno meso također možete spasiti ako dodate neki umak bez zaćina (bešamel ili blagi umak od rajčice).

Kako spasiti presoljeno povrće?

Ako ste pretjerali sa soli prilikom kuhanja nekog povrća, ricotta ili mozzarella sirevi će spasiti stvar.

Zaključak:

Ovo su samo neki od trikova kako spasiti presoljenu hranu i oni će djelovati ako zaista niste “PRETJERALI” sa soli. Ako ste fulali za par žličica soli najbolje je da se ne trudite spašavati stvar već krenete kuhati ispočetka.

P.S. Mi uvijek preporučamo što manje soli jer nije zdrava, a hrana se ionako može uvijek naknadno posoliti ovisno kako tko voli…