Zdravi Napitci

Smoothie s mrkvom, narančom i agavom

zdravi napitak

Dokazano je da povrće tamno-narančaste boje, posebice mrkva, najučinkovitije štiti kardiovaskularno zdravlje. Zbog obilja vlakana i pektina smanjuje povišeni kolesterol, te podiže razinu dobrog HDL kolesterola. Redovito konzumiranje naranče upola smanjuje šanse za dobivanje raka gušterače, a štiti od raka želuca i debelog crijeva. U soku naranče su koncentrirana njegova antimikrobna i osnažujuća svojstva.

Smoothie se kod regulacije težine koristi kao zamjenski obrok koji brzo i jednostavno možemo pripremiti kod kuće te može poslužiti kao adekvatna zamjena za laganiju večeru ili međuobrok, a netko će ih koristiti i za doručak. Tajna je u tome da količina voća i povrća od koje se priprema obiluje vitaminima, mineralima i vlaknima koja nabubre i drže nas sitima. Pripremite zdravi smoothie s mrkvom, narančom i agavom, medom ili stevijom uz komadić svježeg đumbira.

Sastojci:

  • 2 velike mrkve
  • 2 cijeđene naranče
  • komadić svježeg đumbira veličine otprilike 2 cm
  • prstohvat kurkume u prahu
  • agava, stevija ili med po izboru

Priprema:

  1. Mrkvu očistite i narežite na komadiće.
  2. Procijedite naranču.
  3. Đumbir očistite i isjeckajte.
  4. Sve sastojke ubacite u blender i miksajte kako biste dobili glatku smjesu.

Poslužite zdravi i ukusni smoothie od naranče i mrkve te uživajte u zdravom napitku. Ukusan smoothie narančaste boje oduševiti će vas svojim okusom slatkastih nijansi koje su potpuno prirodne. Uživajte i u slast!

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave