Povrće, Zdravi Recepti

Prženi krumpir s limunom, češnjakom i začinima

Prženi krumpir s limunskim vlaknima, češnjakom i začinima zdrav je i jednostavan recept za prženje vegan krumpirića uz pregršt sastojaka. Priprema traje manje od sat vremena.

Sastojci:

• 1/2 kg mladog krumpira
• 1/2 žlice maslinovog ulja
• 1 žlica finog mljevenog svježeg lišća od bazila
• 1 žlica finog mljevenog svježeg lišća od peršina
• 1 žličicu žitarica
• 1 žličica javorovog sirupa
• 1/2 žličice morske soli, po ukusu
• Crni papar, po ukusu

• Mješavina maslinovog ulja limunske biljke:
• 3 žlice maslinovog ulja
• Iscijediti 1/2 Limuna
• 1 žličicu finog mljevenog svježeg lišća od peršina
• 1 čajna žličica svježeg lišća bosiljka
• Sol / papar, po ukusu

Priprema:

1. Prethodno zagrijati pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Stavite papir za pečenje na tepsiju. Staviti na stranu.
2. Napravite proreze na svakom krumpiru, ali ne do kraja.
3. U velikoj zdjeli, kombinirajte pripremljeni krumpir s maslinovim uljem, bazilom, peršinom, češnjakom, javorovim sirupom, soli i paprom. Stavite dobar sloj.
4. Krumpir posložite na tepsiju, stavite na pečenje 20 – 25 minuta.
5. U međuvremenu, kombinirajte sve sastojke za ulje limunskog bilja u maloj zdjeli.
6. Nakon 25 minuta prženja, prelijte krumpir s polovicom mješavine maslinovog ulja limunske biljke, a zatim ga vratite u pećnicu i nastavite pržiti još 25 minuta ili dok krumpir ne bude gotov.
7. Pecite krumpir s preostalom mješavinom maslinovog ulja limunske biljke i odmah poslužite. Po potrebi pospite sa više morske soli!

Pečeni krumpiri su presvučeni mješavinom maslinovog ulja, soli, papra, peršina, bosiljka, češnjaka i javorovog sirupa, prije nego što se bacaju na plamen. Ono što dobivamo je puno ukusnih vegan prženih krumpirića koje nećete moći prestati jesti. Jednostavni su, zdravi, ukusni i puni ugljikohidrata. Servirajte i uživajte!

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave