Zdrava Večera

Piletina s nadljevom od mandarina

Piletina s nadljevom od mandarina sezonsko je zdravo i fino jelo. Servirajte ga uz laganu rižu i uživajte.

Sastojci:

  • 4 mandarine
  • 4 filea pilećih prsa
  • peršin
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1/2 žličice čilia u prahu
  • 60 ml maslinovog ulja
  • integralne krušne mrvice
  • zelene masline
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. U posudu sipajte isjeckani peršin, češnjak, mljevenu papriku, chilli i dvije žlice ulja.
  3. Iscijedite dvije mandarine te sok ulijte u posudu sa navedenim sastojcima.
  4. Dodajte papar i sol. Dobro promiješajte.
  5. U drugoj posudici pomiješajte integralne krušne mrvice, masline bez koštica i 2 žlice mješavine prve posude.
  6. Istucite meso te ga umočite u mješavinu krušnih mrvica i maslina.
  7. Zarolajte pileće filete i učvrstite ga čačkalicama.
  8. U protvan za pečenje sipajte ulje i popecite piletinu 5 minuta neprestano okrečući dok ne porumeni.
  9. Prelijte piletinu preostalom mješavinom peršina i premjestite u pećnicu.
  10. Pecite 20 minuta.
  11. Ogulite mandarine i uklonite im kožicu. Zadnju minutu pečenja u protvan ubacite oguljene mandarine i listove peršina.
Razrežite piletinu i poslužite s preostalom tekućinom iz tave. Na vrh po izboru dodajte malo luka, a kao prilog izvanredno odgovara riža. Dobar tek!
Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave