Palenta s mozzarellom i cherry rajčicom – jeftin, zdrav i ukusan obrok

200
zdravi obrok

Ovaj obrok je vrlo specifičnog okusa pripremljen od 3 jednostavna i zdrava sastojka. Jeftin, zdrav i potpuno jednostavne pripreme! Rajčica je jedan od najbogatijih prirodnih izvora vitamina C. Sadrži i znatne količine vitamina B te vitamina E i K. Bogata je kalijem, natrijem, magnezijem, kalcijem i željezom te elementima u tragovima. 

Palenta sama po sebi spada u niskokalorična jela, jer kako je već spomenuto, kukuruz je najvećim djelom sastavljen od ugljikohidrata (75%), nešto bjelančevina (8-10%) i tragova masti.

Mozzarellu odlikuje blagi, no prepoznatljivi okus i slaže se s mnogim jelima. Najčešće se poslužuje u kombinaciji sa svježom rajčicom, prelivena maslinovim uljem i začinjena svježim bosiljkom. Palenta s mozzarellom i cherry rajčicom zdrv je i ukusan obrok. Recept pročitajte u nastavku. Dobar tek!

Sastojci:

  • 60 g palente
  • 50 g mozzarelle
  • 10 kom cherry rajčice
  • bosiljak (za posluživanje)

Priprema:

  1. Skuhajte palentu na svoj način ili tako da dodate 2 dl vode u lonac, posolite i u mlaku vodu dodate palentu. Miješajte kuhajući dok ne bue gotova.
  2. Mozzarellu izrežite na ploškice, a cherry rajčice očistite i prerežite na pola.
  3. Raspodijelite vruću palentu u željeni oblik, pa na nju posložite mozzarellu kako bi se rastopila.
  4. Na vrh dodajte cherry rajčice.
  5. Dodajte bosiljak. Palentu razrežite poslužite.

Uživajte u zdravom i ukusnom obroku. Možete ga poslužiti za doručak, ručak, večeru ili lagani međuobrok. Hranjivi i ukusni obrok sigurno će vam se svidjeti. Dobar tek!