Nutricionizam, Zdravlje

Ljuske od Jaja su zdrave – 5 razloga zašto ih nemojte bacati

Većina ljudi misli o jajima kao hrani, ali vrlo malo ljudi je svjesno da su ljuske od jaja korištene u medicinske svrhe…

U ovom članku ćemo govoriti zašto su ljuske od jaja dobre za naše zdravlje i zašto bi ljuske od jaja trebali dodati našoj svakodnevnoj prehrani. Sigurno ima vas koji se čude ovom podatku ali nakon što pročitate sljedeće razloge sigurni smo da ćete dodati ljuske od jaja u vašu zdravu prehranu.

Znate li da pola žličice praha napravljenog od ljuski od jaja sadrži oko 1000 do 1.500 miligrama kalcija, što odgovara 90% dnevno preporučene količine. Ostali minerali koji se nalaze u značajnim omjerima u ljuski od jaja su cink, željezo, bakar, mangan, fosfor, fluor, klor i molibden.

5 RAZLOGA DA DODATE LJUSKE OD JAJA SVOJOJ PREHRANI

Jake kosti

Istraživači na japanskom ženskom sveučilištu, Yokyo proučavali su kombinaciju vitamina D3 i praha ljuske jajeta na životinjama s osteoporozom. Ne samo da je prah ljuske jajeta u prahu s vitaminom D3 mogao poboljšati mineralnu gustoću kostiju, već je to učinio bez značajnog povećanja razine kalcija u krvi.

Remineralizirajte zube

Ljuska jaja sadrži savršenu količinu idealnih tvari za liječenje šupljina – masivne količine kalcija i 27 drugih minerala. Sastav ljuski od jaja odgovara našim zubima. Ljuske od jaja daju potrebnu količinu kalcija radi remineralizacije zuba.

Unaprijediti elastičnost zglobova i apsorpciju udaraca

Membrane od ljuski sadrže tvari poput glukozamina i hijaluronske kiseline koje poboljšavaju elastičnost zglobova i apsorpciju udaraca.

Snižava kolesterol

Ljuske od jaja ojačavaju kosti i pomažu tijelu u proizvodnji zdravih stanica, a također smanjuje kolesterol i krvni tlak!

Smanjuju bol

Kliničke studije kod žena koje su u postmenopauzi i žena sa senilnom osteoporozom pokazale su da im konzumiranje praha ljuski od jajeta smanjuje bol.

Kako napraviti prah od ljuski od jaja:

  • Jednostavno skupljajte ljuske od jaja (po mogućnosti domaćih)
  • Stavite ljuske jajeta u kipuću vodu kako biste uklonili bakterije i štetne patogene koji bi mogli živjeti na njima
  • U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  • Nakon što skuhate ljuske u kipućoj vodi, prenesite ih na neki protvan (posudu za pečenje)
  • Potom pecite ljuske od jaja u pećnici na 200 stupnjeva 10 do 15 minuta
  • Konačno, izvadite ih iz pećnice. Izmiksajte u mlinu za kavu ili miješalicu velike brzine (blenderu) dok ne dobijete vrlo finu praškastu konzistenciju (vrlo važno!)
  • Pohranite ih u staklenu teglicu ili neku drugu hermetički zatvorenu posudu za buduću uporabu

Povezane objave