Zdravi Ručak

Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici od limuna

bataci s limunom

Jedini put kada stvarno pomislimo na to da jedemo pileće batake je kada pečemo cijelu piletinu. Ponekad ih zaboravljamo pripremiti, ali s ovim jednostavnim receptom za pečenje krećemo u nove pobjede! Nakon brze marinade, ovi se bubnjići peku se u pećnici bez ikakvog problema i ostaju izuzetno mekani i sočni. Velika temperatura pomaže koži da postane lijepa i hrskava za savršeno pečen batak! Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici od limuna oduševiti će vas. U nastavku vam otkrivamo recept za zdrave i ukusne batake, a predodređen je za 4 porcije. Uživajte!

Sastojci:

  • 1/4 šalice umaka od soje (s niskim udjelom natrija)
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • Sok od 1 limuna
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Ispecite zdrobljene pahuljice crvene paprike
  • 8 pilećih bataka

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli kombinirajte sojin umak, ulje, češnjak i limunov sok. Pomiješajte.
  2. Začinite solju, paprom i prstohvatom pahuljica crvene paprike.
  3. Dodajte batake pa ih premažite. Ostavite sa strane da se mariniraju najmanje 30 minuta a najviše preko noći.
  4. Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva.
  5. Stavite piletinu na veliki lim za pečenje i pecite dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Poslužite hrskave, zdrave i lagane pečene batake uz omiljeni prilog i uživajte u obroku. Dodajte kriške limuna kao ukras. Dobar tek!

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave