Zdravi Ručak

Kremasta tjestenina s piletinom i pestom od bosiljka s graškom

zdrava hrana hr

Kremasta tjestenina s piletinom i pestom od bosiljka s graškom odličan je izbor za zdrav ručak. Jednostavan recept za pripremu ovog obroka pročitajte u nastavku. Dobar tek!

Sastojci:

  • 450 g tjestenine po izboru
  • 200 g pilećih prsa
  • 2 šalice svježeg bosiljka (isjeckanog)
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 1 žlica tostiranih pinjola
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1/2 limuna narezana na kriške (za posluživanje)
  • 2 šalice parmezana
  • 1/2 konzerve graška
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Isjeckani bosiljak sipajte u posudu, prelijte ga maslinovim uljem, protisnutim češnjakom i limunovim sokom. Dodajte tostirane pinjole, parmezan, papar i sol.
  2. Sastojke izmiksajte štapnim mikserom dok se sastoci ne sjedine. Skuhajte tjesteninu.
  3. Skuhajte tjesteninu al dente.
  4. Dodajte joj umak s 1 žlicom vode u kojoj je tjestenina kuhana.
  5. U tavu sipajte maslinovo ulje pa dodajte piletinu. Popržite ju na srednjoj toplini.
  6. Umiješajte piletinu sa ostalim sastojcima i dodajte grašak. Uživajte u zdravom i ukusnom obroku.

Ukrasite obrok sa kriškama limuna i dodajte parmezan po izboru. Uživajte u zdravom i ukusnom laganom obroku.

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave