Krem juha od brokule na podlozi kokosovog mlijeka sa sjemenkama buče, lana i sezama

86
zdrava juha

Krem juha od brokule na podlozi kokosovog mlijeka sa sjemenkama buče, lana i sezama zdrava je i ukusna. Ovo visokovrijedno povrće kao što je brokula može se jesti sirovo i kuhano, a nedavno objavljene studije potvrdile su sa se najveća vrijednost brokule očuva ako je se lagano kuha na pari. Mi smo je pripremili sa kokosovim mlijekom i uljem, sjemenkama i ostalim dodacima koji ovu juhu upotpunjuju. Od sjemenki smo odabrali bućine, lanene i sezamove. Jedite zdravo. Dobar tek!

Sastojci:

  • 600 g brokule
  • 150 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g kokosova ulja
  • 200 ml kokosova mlijeka
  • 20 g bućinih sjemenki
  • 20 g lanenih sjemenki
  • 10 g crnog sezama
  • svježa menta

Priprema:

  1. U lonac sipajte vodu pa ju posolite. Dodajte očišćenu i narezanu brokulu pa ju kuhajte 3 minute.
  2. U drugi lonac ulijte kokosovo ulje te ga zagrijte pa dodajte isjeckani luk i češnjak. Kratko ih pirjajte.
  3. Dodajte brokulu i vodu u kojoj se kuhala.
  4. Dodajte 150 ml kokosovog mlijeka. Povrće mora biti prekriveno tekućinom. Kuhajte 3 minute.
  5. Sastojke usitnite štapnim mikserom.

Toplu juhu raspodijelite u tanjure, prelijte po sredini žličicu kokosovog mlijeka. Pospite juhu sjemenkama buče, lana i sezama, te dodajte listić svježe mente. Poslužite zdravu i ukusnu domaću juhu. Dobar tek!