Hrskava pečena limunska riba s parmezanom – nevjerojatno jednostavno skuhajte u pećnici! Zdravi i jednostavni recept za pečenu ribu prekriven agrumima i začinjenim biljem. Savršeno za lagan obrok u tjednu! Pomfrit smo odabrali kao prilog uz ovu ukusnu i zdravu bijelu ribu. Bijelu ribu možete odabrati prema vlastitom izboru. To može biti bakalar, tilapia, som ili neka druga vama omiljena bijela riba.
Sastojci:
- 1 šalica integralnih krušnih mrvica
- 2 žlice limunove korice
- 1/2 šalice isjeckanog peršina
- 1 žlica svježeg kopra
- 1 žlica soli
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 fileta bijele ribe bez kožice
- 2 žlice limunovog soka
- Smrznuti pomfri ili običan krumpir
- 1/2 šalice parmezana
Priprema:
- Pomiješajte krušne mrvice, limunovu koricu, peršin, kopar, sol i maslinovo ulje.
- Obložite protvan za pečenje s papirom za pečenje pa položite ribu.
- Poprskajte ribu limunovim sokom i posolite. Umočite ju u krušne mrvice.
- Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
- Kuhajte pomfrit u ulju.
- Ribu stavite u pećnicu na donji stalak i pecite 15 minuta.
- U protvan sa strane dodajte pomfrit da se poprži 2 minute prije nego li je riba gotova.
- Na vrh pomfrita i ribe pospite parmezan.
- Poslužite sa kriškama limuna i tatarskim umakom.
Nadam se da ćete uživati u ovom laganom i zdravom jelu. Ovo je jedan od mojih najdražih recepata za bijelu pečenu ribu s pomfritom. Dobar tek!