Hrskava pečena bijela riba i pomfrit s okusom limuna i parmezana

242
zdrava hrana

Hrskava pečena limunska riba s parmezanom – nevjerojatno jednostavno skuhajte u pećnici! Zdravi i jednostavni recept za pečenu ribu prekriven agrumima i začinjenim biljem. Savršeno za lagan obrok u tjednu! Pomfrit smo odabrali kao prilog uz ovu ukusnu i zdravu bijelu ribu. Bijelu ribu možete odabrati prema vlastitom izboru. To može biti bakalar, tilapia, som ili neka druga vama omiljena bijela riba.

Sastojci:

  • 1 šalica integralnih krušnih mrvica
  • 2 žlice limunove korice
  • 1/2 šalice isjeckanog peršina
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 fileta bijele ribe bez kožice
  • 2 žlice limunovog soka
  • Smrznuti pomfri ili običan krumpir
  • 1/2 šalice parmezana

Priprema:

  1. Pomiješajte krušne mrvice, limunovu koricu, peršin, kopar, sol i maslinovo ulje.
  2. Obložite protvan za pečenje s papirom za pečenje pa položite ribu.
  3. Poprskajte ribu limunovim sokom i posolite. Umočite ju u krušne mrvice.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  5. Kuhajte pomfrit u ulju.
  6. Ribu stavite u pećnicu na donji stalak i pecite 15 minuta.
  7. U protvan sa strane dodajte pomfrit da se poprži 2 minute prije nego li je riba gotova.
  8. Na vrh pomfrita i ribe pospite parmezan.
  9. Poslužite sa kriškama limuna i tatarskim umakom.

Nadam se da ćete uživati u ovom laganom i zdravom jelu. Ovo je jedan od mojih najdražih recepata za bijelu pečenu ribu s pomfritom. Dobar tek!