Filet tuna s krumpirom i povrćem iz woka – ukusan i zdrav ručak

51
zdrava hrana

Prvoklasna namirnica i jedna od glavnih promotorica hrvatske gastronomije i mora zasigurno je jadranska tuna. Najpopularniji je izvozni proizvod, bilo da je iz ulova ili uzgoja, a svojom kvalitetom jedan je od najtraženijih komada mesa te u poznatim svjetskim ribarnicama često doseže astronomske cijene. Povrće iz woka i krumpir iz pećnice obogaćuju zdravu tunu. Jednostavan recept za obiteljski ručak pročitajte u nastavku. Sastojci su prilagođeni za 4 porcije. Dobar tek!

Sastojci:

  • 4 fileta tune
  • 7 mladih krumpira
  • rotkvice
  • 2 tikvice
  • 1 komorač
  • zelena salata
  • 1/2 cijeđenog limuna
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica kopra
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
  3. Očistite krumpir te ga stavite na protvan za pečenje, a zatim malo posolite i poškropite maslinovim uljem.
  4. Krumpir stavite u pećnicu na otprilike 40 minuta.
  5. Očistite ostale sastojke pa mrkvu i komorač izrežite na trakice, rotkvicu i tikvice na kolutiće, a zelenu salatu nakidajte na veće komade.
  6. Salatu pomiješajte u zdjeli i začinite limunovim sokom, soli, paprom, svježe nasjeckanim koprom i maslinovim uljem.
  7. U woku na malo maslinova ulja popržite sastojke te dodajte malo papra i soli.
  8. Tunu pecite na grill tavi 2 minute obostrano.
  9. Naknadno začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.

Poslužite zdrave sastojke zajedno s krumpirom i tunom. Uživajte u zdravom i ukusnom obroku. Dobar tek!