Domaća zdrava Nutella

4332
zdrava nutella

Zdrava Nutella je zdravi recept koji će promjeniti totalno vašu sliku o slatkome. Zdrava Nutella je jednostavna za napraviti, jednako ukusna kao kupovna ali ZDRAVA!

Osobno ne poznajemo osobu na ovome planetu koja ne voli Nutellu. Ali unatoč tome što je jako ukusna originalna Nutella je jako nezdrava i sadrži jako puno šećera što nije nikako zdravo. Djeca obožavaju Nutellu ali umjesto da im kupujete ovaj skupi i nezdravi namaz, napravite domaću zdravu Nutellu i zajedno sa njima uživajte u ovoj slastici.

U nastavku teksta možete pronaći recept za pravu domaću zdravu nutellu koju možete lagano sami napraviti umjesto da ju kupujete u raznim dućanima zdrave prehrane. Zdrava Nutella je desert koji možemo koristiti kao prilog recimo palačinkama, a isto tako ju možete jesti žlicom kako je većina od vas sigurno jela onu nezdravu punu šećera iz dućana. Jedina razlika je što je zdrava nutella zasitna te će brzo utežiti vašu želju za slatkim.

Sastojci:

  • 1 šalicu maslaca od lješnjaka
  • 4 žlice sirovog kakao praha
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 3 žlice organskog kokosovog palminog šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Napravite maslac od lješnjaka (Pecite lješnjake 10 minuta u pećnici na 250 ° C ili dok koža lješnjaka ne pukne. Izvadite iz pećnice i dok je još uvijek toplo skinite kožu s lješnjaka, miksajte u blenderu dok ne dobijete kremastu konzistenciju). Alternativno, možete upotrijebiti iz trgovine kupljeni maslac od lješnjaka, ali provjerite na etiketi da li sadrži samo lješnjake.
  2. Miješajte maslac lješnjaka sa svim navedenim sastojcima i pohranite ih u hermetički zatvorenu staklenu posudu.

Zdrava Nutella se može jesti sama sa žlicom kao desert ili ju je idealno iskombinirati sa zdravim palačinkama za koji recept možete pronaći OVDJE!

Nadamo se da će se od danas zdrava nutella naći na policama vašeg doma i da ćete redovito uživati u njoj. Zdrava nutella se može konzumirati nekoliko dana ako ju čuvate u frižideru, a možete ju i zamrznuti pa koristiti npr. za mjesec dana.