Zdrave Salate

Chimichurri romanie salata od avokada, rajčice i luka s grill piletinom

zdrava hrana

Chimichurri salata je zdrava i vrlo ukusna. Chimichurri umak daje ovoj salati posebnu notu. Ostali sastojci kao što su luk, avokado, rajčica, romanie salata i piletina odličan su spoj zdravog obroka. Salate su zdrave, brzo pripremljene i izuzetno popularne jer su dijetne i lagane. Ova salata prepuna je vitaminima i mineralima, stoga brzo na posao i pripremu. U slast!

Sastojci:

  • 1 Chimichurri začin
  • 4 fileta pilećih bedara bez kože (bez kostiju) ili pileća prsa
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 5 šalica lišća salate Romaine (spranih i osušenih)
  • 3 zrele rajčice, narezane
  • ½ crvenog luka, narezanog
  • 2 avokada, narezana
  • Svježe peršinovo lišće za ukrašavanje

Priprema:

  1. Recept za Autentični Chimichurri umak pročitajte ovdje.https://zdravahrana.hr/autenticni-chimichurri-iz-urugvaja-i-argentine-najbolja-je-marinada-bilo-kojem-mesu-tjestenini-ili-ribi/
  2. Izlijte 4 žlice Chimichurrija u plitku posudu za premazivanje pilećih fileta i ostavite da se marinira 20 minuta.
  3. Ostatak marinade ostavite sa strane kako biste je kasnije koristili kao preljev.
  4. Zagrijte ulje u grill tavi ili tavi na srednje jakoj vatri i pecite pileće filete sa svake strane dok ne postanu zlatni, hrskavi i pečeni.
  5. Piletinu narežite na trakice i pripremite salatu s lišćem, rajčicom, lukom i kriškama avokada.
  6. Polijte ostatkom preljeva Chimichurri i poslužite s (po izboru) dodatnim lišćem peršina.

Poslužite zdravu i ukusnu salatu jer su one vrlo važan dio naše prehrane. Dobar tek!

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave