Riba

Brudet od srdela – ukusan i zdrav obrok

Srdele su bogate brojnim nutrijentima zaslužnim za zdravo srce zato što su: jedan od najbogatijih izvora iznim­no važnih omega-3 masnih kiselina, DHA i EPA, koje snižavaju krvni tlak izvrstan izvor vitamina B12 koji također pomaže u održavanju zdravlja krvožilnog sustava. Danas smo za vas pripremili zdravi i ukusni recept od srdela pripremljene na brudet način. Vrlo jednostavna priprema stvoriti će jelo iz snova. Dobar tek!

Sastojci:

  • 15 srdela
  • 4 rajčice ili konzerva pelati umaka
  • suncokretovo ulje
  • 2 dl vina
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • lovorov list
  • 2 listića kadulje
  • nekoliko listića bosiljka
  • 1 grančica ružmarina
  • maslinovo ulje
  • kukuruzna krupica
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Očistite srdele te od njih napravite filete.
  2. Filete uvaljajte u brašno i ispecite u suncokretovu ulju.
  3. Pečene srdele stavite na papirnate kuhinjske ručnike kako bi upili suvišnu masnoću.
  4. Na maslinovu ulju lagano pirjajte luk pa dodajte sitno isjeckani češnjak.
  5. Dodajte narezanu rajčicu ili pelati.
  6. Dodajte začine.
  7. Kuhajte umak nekoliko minuta pa dodajte vino.
  8. Pred kraj dodajte srdele kako bi se ukombinirale s umakom.

Brudet nemojte miješati kuhinjskim priborom nego rukama protresite lonac. Skuhajte kukuruznu krupicu u omjeru s vodom 1:2 i poslužite s brudetom. Uživajte u zdravom obroku. Dobar tek!

 

Petra Spaći

O Petra Spaći

Volim glazbu i sport. Uz to hobi mi je kuhanje. Volim se zdravo i raznoliko hraniti. Kuhanjem i eksperimentiranjem širim repertoar te ga pišući dijelim s drugima.

Povezane objave